Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lottum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Lottum maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina leest u nuttige tips t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, technische details, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Horst aan de Maas.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2600 tot wel €8800, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Horst aan de Maas | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5973
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Lottum februari 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verschaffen we indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Lottum. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.700 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.750 – €8.600€2.650 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.850 – €11.200€3.650 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.900€4.550 – €9.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lottum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lottum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lottum-5973

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Lottum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Horst aan de Maas door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Horst aan de Maas (https://www.horstaandemaas.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type kiezen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 6
 • 5961 ES, Horst aan de Maas
 • Website: www.horstaandemaas.nl
 • E-mailadres: gemeente@horstaandemaas.nl
 • Telefoonnummer: 0774779777

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Lottum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden laten zien en geeft aan welk systeem past bij uw situatie. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Lottum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Lottum.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende professionele merken met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten werken met een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal professionele fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de montage van een traplift in Lottum binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp & Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Lottum is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lottum hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie