Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Panningen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Panningen maakt het mogelijk! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via de TrapliftExpert treft u praktische beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Peel en Maas.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1600 tot maar liefst €10100, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Peel en Maas | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeentePeel en Maas
Postcode5981
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Panningen juli 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.900 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Panningen. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.400€3.250 – €5.9005 uur
Twee bochten€5.600 – €10.900€4.200 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €12.900€4.850 – €9.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Panningen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Panningen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-panningen-5981

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Panningen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenklaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Peel en Maas door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Peel en Maas. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Peel en Maas (https://www.peelenmaas.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift aanschaffen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wilhelminaplein 1
 • 5981 CC, Peel en Maas
 • Website: www.peelenmaas.nl
 • E-mailadres: vraag@peelenmaas.nl
 • Telefoonnummer: 0773066666

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Panningen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften laten zien en informeert u over welk model matcht met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Panningen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Panningen.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema. Grote dealers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Panningen binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Handicare en RecentLift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Panningen is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Panningen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie