Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heythuysen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Heythuysen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website leest u nuttige specificaties omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Leudal.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1750 oplopend tot 8900, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeudal | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6093
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Heythuysen april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.300 inclusief installatie.
 • Extra opties als een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Heythuysen. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€5.500 – €8.900€3.250 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.250 – €10.300€4.100 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €14.300€5.200 – €10.600Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Heythuysen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Heythuysen kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-heythuysen-6093

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Heythuysen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap start bij €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Leudal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mail: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Heythuysen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u een aantal modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht treft u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Heythuysen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Heythuysen.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers bieden een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Betrouwbare dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Heythuysen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Handicare en Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Heythuysen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heythuysen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG tot 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie