Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heibloem

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Heibloem vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand vindt u nuttige details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1950 tot maar liefst €8800, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Leudal | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6089
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Heibloem juli 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 of meer.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Heibloem. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.800 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.300 – €9.200€3.350 – €5.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.400 – €10.900€4.350 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€7.550 – €12.800€5.450 – €10.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heibloem.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Heibloem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-heibloem-6089

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Heibloem voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief montage. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leudal. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Heibloem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Heibloem.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Heibloem.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere bekende leveranciers actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele goede traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Bekende installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de montage van een traplift in Heibloem al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Triwa & PractiComfort verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Heibloem is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Heibloem hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie