Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buggenum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Buggenum kan u daarbij helpen! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert treft u praktische specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1800 tot wel €8600, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Leudal | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6082
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Buggenum juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.400 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Buggenum. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.550 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.100€2.750 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €11.700€3.600 – €7.1006 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.000€4.600 – €9.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Buggenum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Buggenum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-buggenum-6082

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Buggenum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Leudal. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model laten installeren die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mail: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Buggenum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook leveren in Buggenum.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Buggenum.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 erkende traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten staan bekend om een snelle levering en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse betrouwbare merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator. Populaire verkopers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Buggenum al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Buggenum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Buggenum verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal ligt dat tussen de 135 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie