Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herkenbosch

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Herkenbosch maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker bekijkt u nuttige gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1600 oplopend tot 9900, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Roerdalen | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6075
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Herkenbosch juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of meer.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Herkenbosch. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.800 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.400€3.050 – €6.3004,5 uur
2 bochten€5.600 – €10.700€4.400 – €7.0006 uur
Spiltrap€8.450 – €12.000€4.700 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Herkenbosch.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Herkenbosch kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-herkenbosch-6075

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Herkenbosch voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Roerdalen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mail: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Herkenbosch vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder vindt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Herkenbosch.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Herkenbosch.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse erkende leveranciers operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse goede ontwikkelaars Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Herkenbosch al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Platinum of Heymer bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Herkenbosch is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Herkenbosch benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen ligt dat tussen de 125 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie