Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vlodrop

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Vlodrop maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met nuttige details t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 oplopend tot 9300, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Roerdalen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6063
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Vlodrop mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Vlodrop. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.500€1.750 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.050 – €8.900€3.400 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.500€4.100 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.600 – €12.100€5.000 – €9.500Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vlodrop.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vlodrop is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vlodrop-6063

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Vlodrop voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Roerdalen. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type laten plaatsen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mailadres: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Vlodrop vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende modellen tonen en informeert welk type lift past in lijn is met uw budget en situatie. Veel aanbieders verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Vlodrop.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Vlodrop.

Goede merken
In ons land zijn vijf goede leveranciers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende grote traplift bouwers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Vlodrop in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift + Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vlodrop is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vlodrop hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie