Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Posterholt

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Posterholt kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website kunt u aan de slag met handige gegevens betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1600 en €9000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Roerdalen | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6061
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Posterholt april 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.500.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Posterholt. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.700 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.650 – €8.400€3.500 – €5.8005 uur
Twee bochten€5.850 – €11.700€4.450 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €13.000€5.350 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Posterholt.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Posterholt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-posterholt-6061

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Posterholt voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Roerdalen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mailadres: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Posterholt lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften demonstreren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Posterholt.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Posterholt.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 erkende fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse goede leveranciers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe. Populaire dealers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Posterholt binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator + Smienk hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Posterholt is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Posterholt hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 125 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie