Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stramproy

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Stramproy verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker leest u uitgebreide tips inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Weert.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2200 tot maar liefst €8500, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Weert | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6039
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Stramproy juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 of meer.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Stramproy. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.700 – €2.2504 uur
1 bocht€5.050 – €8.300€3.500 – €6.000Dagdeel
Meerdere bochten€6.350 – €11.600€4.150 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.150 – €12.900€4.500 – €9.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Stramproy.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Stramproy is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stramproy-6039

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Stramproy voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.300 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weert met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Weert. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Weert (https://www.weert.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Beekstraat 54
 • 6001 GJ, Weert
 • Website: www.weert.nl
 • E-mail: gemeente@weert.nl
 • Telefoonnummer: 0495575000

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Stramproy bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden introduceren en informeert welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Stramproy.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met goede leveranciers van trapliften in Stramproy.

Populaire merken
In Nederland zijn 5 geschikte producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren enkele geschikte fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Grote adviseurs van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Stramproy binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift of Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Stramproy is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Stramproy communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie