Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gastel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Gastel biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1700 oplopend tot 8700, incl. montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Cranendonck | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Gastel juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €6.950.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Gastel. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.750 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.400€2.650 – €6.5005 uur
2 bochten€6.200 – €11.400€3.950 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.750 – €13.800€4.600 – €10.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Gastel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Gastel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-gastel-6028

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Gastel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Cranendonck. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een type kopen die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mailadres: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Gastel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw wensen en budget. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Gastel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Gastel.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende goede leveranciers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse grote traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Gastel binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum en PractiComfort hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gastel is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Gastel hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie