Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Budel-Schoot

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Budel-Schoot biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bekijkt u praktische gegevens t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €1600 oplopend tot 10200, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Cranendonck | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6023
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Budel-Schoot juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Budel-Schoot. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.700 – €2.1004 uur
1 bocht€5.300 – €9.300€2.850 – €6.300Dagdeel
Meerdere bochten€6.100 – €10.400€3.750 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €14.300€4.700 – €10.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Budel-Schoot.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Budel-Schoot is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-budel-schoot-6023

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Budel-Schoot voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Cranendonck. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mailadres: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Budel-Schoot lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een showroom/dealer in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen laten zien en vertelt welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Veel aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Budel-Schoot.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Budel-Schoot.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn enkele professionele merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Triwa. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Budel-Schoot binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Platinum en PractiComfort verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Budel-Schoot is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Budel-Schoot hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 100 KG & 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie