Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Thorn

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Thorn maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder kunt u aan de slag met belangrijke adviezen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2050 en €8800, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Maasgouw | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Thorn juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.650 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Thorn. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.750 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.350 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.100€3.800 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.400 – €13.400€4.550 – €9.800Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Thorn.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Thorn is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-thorn-6017

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Thorn voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Maasgouw. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem uitzoeken die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Thorn vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u meerdere systemen laten zien en adviseert u over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Thorn.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Thorn.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn enkele grote traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Platinum, Extrema, Triwa. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Thorn binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah of Heymer verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Thorn is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Thorn communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 115 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie