Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasgouw

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Maasgouw kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder moeite de trap op en af. Op deze webpagina treft u praktische specificaties omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1800 tot wel €8900, inclusief montage.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMaasgouw | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Maasgouw juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Maasgouw. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.100 – €8.500€2.600 – €5.600halve dag
2 bochten€6.400 – €10.800€3.850 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.100 – €14.000€4.700 – €10.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasgouw.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Maasgouw kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-maasgouw-6019

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Maasgouw voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Maasgouw. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien bieden ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Maasgouw subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welk merk/model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Maasgouw.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Maasgouw.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende traplift bouwers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele goede traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa, Minivator. Bekende installateurs van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Maasgouw binnen een paar weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Minivator en Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Maasgouw is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Maasgouw werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans fluctueert dat tussen de 105 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie