Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beegden

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Beegden maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, technische details, de kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 tot wel €8000, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Maasgouw | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Beegden juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Beegden. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€4.800 – €9.000€3.250 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.350 – €10.800€3.700 – €7.0005,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €12.600€4.800 – €9.700Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Beegden.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beegden kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-beegden-6099

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Beegden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Maasgouw. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift selecteren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Beegden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen introduceren en vertelt welk type lift past aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Beegden.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Beegden.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende populaire traplift fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en goede after service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele geschikte merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema. Grote verkopers van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de montage van een traplift in Beegden al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa & Heymer hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Beegden is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Beegden hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie