Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baexem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Baexem maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met waardevolle beschrijvingen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Uiteraard kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1700 en €10200, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLeudal | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6095
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Baexem mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 inclusief installatie.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel verstrekken wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Baexem. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€5.000 – €8.100€3.000 – €5.5005 uur
2 bochten€5.700 – €11.800€3.600 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.600€4.550 – €10.2005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Baexem.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Baexem kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-baexem-6095

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Baexem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief montage. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leudal. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mail: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Baexem onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere systemen laten zien en vertelt welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Baexem.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Baexem.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Bekende montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Baexem in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare & 123 traplift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Baexem is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Baexem werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie