Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leveroy

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Leveroy maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Onderstaand leest u uitgebreide details betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Nederweert.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2350 & €8500, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Nederweert | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6092
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Leveroy mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050 incl. montage.
 • Opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Leveroy. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.600 – €2.1004 uur
1 bocht€4.850 – €8.600€2.900 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.350 – €11.000€3.650 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €13.100€5.050 – €10.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Leveroy.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Leveroy kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-leveroy-6092

Bekijk aanbieders in de regio

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Leveroy voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nederweert binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nederweert. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift aanschaffen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-melding doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6031 VR, Nederweert
 • Website: www.nederweert.nl
 • E-mailadres: gemeente@nederweert.nl
 • Telefoonnummer: 0495677111

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Leveroy lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere uitvoeringen introduceren en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Leveroy.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Leveroy.

Goede merken
In uw omgeving zijn een aantal betrouwbare merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit 5 erkende traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Leveroy binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa of RecentLift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Leveroy is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Leveroy hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel ligt dat tussen de 130 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie