Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nederweert

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Nederweert maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website treft u belangrijke specificaties over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Nederweert.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1700 tot maar liefst €8400, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Nederweert | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Nederweert mei 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.200 incl. montage.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Nederweert. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.850 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.000 – €9.100€3.250 – €6.2005 uur
Twee bochten€6.000 – €11.900€3.650 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €12.000€5.100 – €9.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nederweert.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nederweert kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nederweert-6031

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nederweert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nederweert via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Nederweert. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kopen die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6031 VR, Nederweert
 • Website: www.nederweert.nl
 • E-mailadres: gemeente@nederweert.nl
 • Telefoonnummer: 0495677111

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Nederweert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte modellen introduceren en geeft aan welk model matcht met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Nederweert.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Nederweert.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken bieden een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf erkende leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Nederweert binnen een paar weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator & Heymer hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nederweert is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nederweert communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie