Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nederweert-Eind

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Nederweert-Eind biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig de trap op en af. Onderstaand leest u handige tips betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Nederweert.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De kosten schommelen tussen €2150 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Nederweert | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Nederweert-Eind juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Nederweert-Eind. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.650 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.650 – €9.100€2.500 – €6.6004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.400€4.450 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.400€5.050 – €10.6006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nederweert-Eind.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nederweert-Eind kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nederweert-eind-6034

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Nederweert-Eind voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Nederweert door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Nederweert. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Nederweert (https://www.nederweert.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 6031 VR, Nederweert
 • Website: www.nederweert.nl
 • E-mailadres: gemeente@nederweert.nl
 • Telefoonnummer: 0495677111

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Nederweert-Eind lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw budget en situatie. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het schema hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Nederweert-Eind.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nederweert-Eind.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal bekende fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Erkende adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Nederweert-Eind binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Minivator & Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nederweert-Eind is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nederweert-Eind hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie