Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sterksel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Sterksel verschaft u die mogelijkheid! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Op deze website bekijkt u uitgebreide specificaties met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Uiteraard kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Heeze-Leende.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 & €9100, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeeze-Leende | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Sterksel februari 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Sterksel. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.800 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.400 – €9.900€3.450 – €6.4001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.900€4.400 – €7.4006,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.300€5.050 – €10.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sterksel.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sterksel kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 40% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sterksel-6029

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Sterksel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heeze-Leende d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heeze-Leende. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Heeze-Leende (https://www.heeze-leende.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift selecteren die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Deckersstraat 2
 • 5591 HS, Heeze-Leende
 • Website: www.heeze-leende.nl
 • E-mailadres: postbus@heeze-leende.nl
 • Telefoonnummer: 402241400

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Sterksel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden tonen en adviseert u over welk merk/model past bij uw situatie. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook kunnen leveren in Sterksel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Sterksel.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levering en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden meerdere bekende merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Populaire montagepartners van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Sterksel binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Handicare + RecentLift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Sterksel is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Sterksel hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak schommelt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie