Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Budel-Dorplein

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Budel-Dorplein biedt uitkomst! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u handige informatie ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de montagekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €1850 tot wel €9100, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Cranendonck | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6024
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Budel-Dorplein juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.000 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Budel-Dorplein. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.750 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.900€3.250 – €5.800Dagdeel
Twee bochten€6.300 – €11.100€3.850 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.150 – €12.900€5.450 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Budel-Dorplein.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Budel-Dorplein kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u tot wel 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-budel-dorplein-6024

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Budel-Dorplein voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. installatie. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Cranendonck. Inwoners met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem kopen die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mailadres: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Budel-Dorplein onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensen en budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Budel-Dorplein.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Budel-Dorplein.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere bekende fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren verschillende grote traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Budel-Dorplein binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift & 123 traplift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Budel-Dorplein is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Budel-Dorplein werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie