Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Budel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Budel maakt het mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en comfortabel van uw hele huis genieten. Via de TrapliftExpert vindt u belangrijke informatie betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Cranendonck.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven schommelen tussen €1600 tot wel €8800, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteCranendonck | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Budel juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.900 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Budel. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.600 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.200€3.150 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €11.000€4.300 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.300€5.050 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Budel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Budel kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-budel-6021

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Budel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Cranendonck door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Cranendonck. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Cranendonck (https://www.cranendonck.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model kopen die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Dam 1
 • 6021 KM, Cranendonck
 • Website: www.cranendonck.nl
 • E-mail: wmoloket@cranendonck.nl
 • Telefoonnummer: 0495431168

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Budel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal systemen laten zien en vertelt welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht bieden wij leveranciers en merken die ook liften monteren in Budel.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Budel.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte leveranciers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf goede traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Budel al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift + PractiComfort bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Budel is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Budel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG – 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie