Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weert

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Weert maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u weer zelf en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl leest u uitgebreide specificaties met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Weert.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2050 en €9900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWeert | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6003
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Weert mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.600 of meer.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Weert. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.800 – €2.1504 uur
1 bocht€4.500 – €9.700€3.050 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €11.000€3.850 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.800€5.100 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Weert.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Weert is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-weert-6003

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Weert voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weert via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weert. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Weert (https://www.weert.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Beekstraat 54
 • 6001 GJ, Weert
 • Website: www.weert.nl
 • E-mailadres: gemeente@weert.nl
 • Telefoonnummer: 0495575000

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Weert lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u passende stoelliften demonstreren en informeert u over welk merk/model matcht met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Weert.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Weert.

Erkende merken
In Nederland zijn een aantal populaire fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken focussen zich op een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende bekende fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Weert in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare + 123 traplift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Weert is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Weert hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken ligt dat tussen de 120 KG – 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie