Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Horn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Horn maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website kunt u aan de slag met belangrijke details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarnaast kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2250 tot zo’n €9000, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLeudal | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6085
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Horn juni 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.150 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Horn. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.700 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.050 – €9.800€2.750 – €6.700halve dag
2 bochten€6.400 – €10.600€3.950 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.050 – €12.600€4.950 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Horn.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Horn is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-horn-6085

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Horn voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Leudal. Mensen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een type aanschaffen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Horn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende opties laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Horn.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Horn.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal populaire traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf betrouwbare fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Horn binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Otolift & Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Horn is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Horn werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie