Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Odiliënberg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Sint Odiliënberg kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle specificaties over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de unieke werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Roerdalen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en aangename manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €2400 oplopend tot 10000, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRoerdalen | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6077
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Sint Odiliënberg juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.350 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Sint Odiliënberg. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.550 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.350 – €9.100€2.850 – €6.6001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €10.400€3.600 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €13.000€5.000 – €9.7001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Odiliënberg.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Sint Odiliënberg is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sint-odilienberg-6077

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Sint Odiliënberg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. montage.Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Roerdalen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een traplift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mailadres: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Sint Odiliënberg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Sint Odiliënberg.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Sint Odiliënberg.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 bekende producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele erkende leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator. Bekende specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Sint Odiliënberg al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp en RecentLift verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sint Odiliënberg is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint Odiliënberg communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie