Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Swalmen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Swalmen verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site kunt u aan de slag met praktische details wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Roermond.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2050 tot zo’n €10000, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRoermond | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Swalmen februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Swalmen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.800 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.600€3.450 – €5.7004,5 uur
2 bochten€6.350 – €11.000€4.050 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€7.550 – €13.200€4.550 – €9.600Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Swalmen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Swalmen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Veel showrooms bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-swalmen-6070

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Swalmen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roermond via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Roermond. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Roermond (https://www.roermond.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift aanschaffen die rijmt met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadskantoor Kazerneplein 7
 • 6041 TG, Roermond
 • Website: www.roermond.nl
 • E-mailadres: secretariaatwmo@roermond.nl
 • Telefoonnummer: 0475359999

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Swalmen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal modellen laten zien en informeert welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Swalmen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Swalmen.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een snelle levering en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 populaire traplift bouwers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Swalmen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp & Extrema verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Swalmen is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Swalmen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG & 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie