Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Linne

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Linne kan u daarbij helpen! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u weer zelf en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via deze website kunt u aan de slag met belangrijke specificaties omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2050 tot wel €9800, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Maasgouw | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Linne april 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.050 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij de richtprijs van het installeren van een traplift in Linne. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€5.450 – €9.400€3.350 – €5.0004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €11.000€4.300 – €7.700Eén dag
Spiltrap€8.200 – €13.600€5.450 – €10.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Linne.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Linne kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-linne-6067

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Linne voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. montage.Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Maasgouw. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mailadres: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Linne zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook leveren in Linne.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Linne.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse goede producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele goede fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de montage van een traplift in Linne in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Triwa of TipTop hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Linne is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Linne benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie