Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasbracht

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Maasbracht kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker bekijkt u waardevolle details inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, de unieke werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1650 en €9900, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Maasgouw | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Maasbracht juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.050 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Maasbracht. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.200€3.450 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.050 – €10.000€3.900 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.800 – €13.100€4.800 – €10.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maasbracht.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maasbracht is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-maasbracht-6051

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Maasbracht voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Maasgouw. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mail: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Maasbracht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u passende modellen demonstreren en adviseert u over welk merk/model voldoet aan uw woning en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Maasbracht.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Maasbracht.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf professionele fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse goede fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator, Heymer. Erkende wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan de installatie van een traplift in Maasbracht al binnen 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Minivator & 123 traplift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Maasbracht is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Maasbracht verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG en 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie