Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Montfort

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Montfort kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bekijkt u praktische beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Roerdalen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 8900, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Roerdalen | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieLimburg
GemeenteRoerdalen
Postcode6065
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Montfort juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Montfort. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.400€2.900 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€5.900 – €11.500€3.950 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €14.100€5.500 – €10.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Montfort.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Montfort kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-montfort-6065

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Montfort voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Roerdalen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Roerdalen. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Roerdalen (https://www.roerdalen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een lift selecteren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Schaapsweg 20
 • 6077 CG, Roerdalen
 • Website: www.roerdalen.nl
 • E-mail: info@roerdalen.nl
 • Telefoonnummer: 0475538888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Montfort lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk type lift past past bij uw situatie. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Montfort.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Montfort.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 bekende fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers bieden een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf professionele merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Platinum, Extrema. Bekende installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Montfort binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa en PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Montfort is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Montfort hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie