Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haelen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Haelen biedt uitkomst! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht leest u praktische gegevens betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Leudal.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2250 en €8600, inclusief installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Leudal | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteLeudal
Postcode6081
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Haelen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.050 incl. montage.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Haelen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.850 – €2.150Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.400€3.500 – €5.600halve dag
2 bochten€6.450 – €11.800€3.950 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€7.550 – €12.900€4.700 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Haelen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haelen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-haelen-6081

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Haelen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leudal met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leudal. Inwoners met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Leudal (https://www.leudal.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die voldoet aan uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Leudalplein 1
 • 6093 HE, Leudal
 • Website: www.leudal.nl
 • E-mailadres: info@leudal.nl
 • Telefoonnummer: 0475859113

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Haelen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal stoelliften laten zien en geeft aan welk systeem aansluit op uw situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook leveren in Haelen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Haelen.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere geschikte fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers waarborgen een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele goede merken De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Haelen in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum en 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Haelen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Haelen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie