Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stevensweert

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Stevensweert maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u nuttige informatie met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Maasgouw.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten variëren tussen €2350 tot wel €8300, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMaasgouw | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6107
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Stevensweert juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 of meer.
 • Extra opties als een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Stevensweert. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.700 – €2.1004 uur
1 bocht€4.600 – €8.700€3.050 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€5.900 – €11.400€4.050 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.300€5.450 – €10.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Stevensweert.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Stevensweert is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stevensweert-6107

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stevensweert voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasgouw met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Maasgouw. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Maasgouw (https://www.gemeentemaasgouw.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift kiezen die rijmt met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 36
 • 6051 DZ, Maasgouw
 • Website: www.gemeentemaasgouw.nl
 • E-mailadres: info@gemeentemaasgouw.nl
 • Telefoonnummer: 0475852600

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Stevensweert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u passende mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift voldoet aan uw situatie. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Stevensweert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Stevensweert.

Bekende merken
In uw regio zijn meerdere professionele ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal geschikte fabrikanten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Grote adviseurs van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Stevensweert al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Stevensweert is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Stevensweert benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 135 KG & 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie