Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maria Hoop

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Maria Hoop biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl treft u nuttige tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2100 oplopend tot 9600, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEcht-Susteren | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6105
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Maria Hoop mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Maria Hoop. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.550 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.200 – €9.400€3.500 – €5.200Dagdeel
2 bochten€6.500 – €10.900€4.000 – €7.800Eén dag
Wenteltrap€7.700 – €13.100€4.800 – €9.2006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Maria Hoop.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maria Hoop is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-maria-hoop-6105

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Maria Hoop voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Echt-Susteren. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift uitkiezen die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mail: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Maria Hoop onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en adviseert welk merk/model past bij uw woning en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Maria Hoop.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Maria Hoop.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn enkele populaire fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten bieden een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn meerdere geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa, Minivator. Gerenommeerde dealers van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Maria Hoop binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum of Extrema hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Maria Hoop is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Maria Hoop hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel ligt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie