Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Echt

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Echt vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u veilig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina treft u praktische informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Echt-Susteren.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €1600 en €8900, incl. installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Echt-Susteren | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Echt juli 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Echt. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.700 – €2.250halve dag
1 bocht€4.700 – €9.100€2.600 – €6.9005 uur
2 bochten€6.100 – €10.000€4.200 – €7.4001 dag
Wenteltrap€8.250 – €14.100€4.700 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Echt.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Echt is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-echt-6101

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Echt voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Echt-Susteren met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Echt-Susteren. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Echt-Susteren (https://www.echt-susteren.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten installeren die voldoet aan uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwe Markt 55
 • 6101 CV, Echt-Susteren
 • Website: www.echt-susteren.nl
 • E-mailadres: info@echt-susteren.nl
 • Telefoonnummer: 0475478478

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Echt bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Echt.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Echt.

Bekende merken
In uw regio zijn een aantal bekende merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf goede producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Populaire specialisten van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het kopen van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Echt in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa en RecentLift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Echt is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Echt werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie