Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mheer

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Mheer maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bekijkt u handige specificaties omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 tot zo’n €9000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Eijsden-Margraten | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Mheer februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Mheer. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.700 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €8.900€3.400 – €5.1004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €11.300€3.700 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.900€5.050 – €10.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Mheer.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Mheer is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-mheer-6261

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Mheer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Eijsden-Margraten. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift laten installeren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct hulp aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Mheer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk systeem matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Mheer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Mheer.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars beloven een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in Mheer binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Minivator en Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Mheer is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Mheer hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie