Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noorbeek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Noorbeek verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u veilig en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bieden wij belangrijke specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een veilige en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2550 tot zo’n €9900, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Eijsden-Margraten | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6255
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Noorbeek juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Noorbeek. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.700 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.600 – €9.300€3.250 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.450 – €10.300€3.800 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €12.400€4.700 – €9.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Noorbeek.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Noorbeek kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-noorbeek-6255

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Noorbeek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Eijsden-Margraten. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Noorbeek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Noorbeek.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Noorbeek.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan voor een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse professionele fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Betrouwbare wederverkopers van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Noorbeek binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp & Strobbe verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Noorbeek is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Noorbeek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie