Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eijsden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Eijsden biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u weer zelf en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze website leest u uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1550 & €9600, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteEijsden-Margraten | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6245
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Eijsden juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder treft u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Eijsden. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.700 – €2.250Dagdeel
1 bocht€5.300 – €8.300€2.550 – €5.100halve dag
Twee bochten€6.550 – €10.900€3.750 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.600€5.100 – €10.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eijsden.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Eijsden is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-eijsden-6245

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Eijsden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift laten installeren die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mail: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Eijsden bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook liften monteren in Eijsden.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Eijsden.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal goede ontwikkelaars operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal professionele producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Eijsden binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Triwa of TipTop verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Eijsden is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eijsden verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 130 KG en 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie