Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Geertruid

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Sint Geertruid maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u belangrijke specificaties aangaande trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Bovendien kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1500 tot wel €8100, inclusief montage.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Eijsden-Margraten | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6265
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Sint Geertruid mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.250.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Sint Geertruid. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.750 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.600€2.900 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.900 – €10.300€3.850 – €7.500Eén dag
Spiltrap€8.550 – €14.000€4.950 – €9.2005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Geertruid.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint Geertruid kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sint-geertruid-6265

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sint Geertruid voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een traplift aanschaffen dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mail: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Sint Geertruid vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire liften laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook leveren in Sint Geertruid.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Sint Geertruid.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere populaire fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers werken met een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende professionele merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Populaire installateurs van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Sint Geertruid binnen een paar weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum en Smienk bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sint Geertruid is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sint Geertruid communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie