Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bemelen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Bemelen kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker vindt u waardevolle gegevens betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de prijzen, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Eijsden-Margraten.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2150 en €8400, incl. installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteEijsden-Margraten | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6268
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Bemelen juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Bemelen. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.750 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.550 – €8.800€3.300 – €5.1005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.100€4.200 – €8.0006 uur
Wenteltrap€8.200 – €12.900€5.150 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bemelen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bemelen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bemelen-6268

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bemelen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Eijsden-Margraten binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Eijsden-Margraten. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Eijsden-Margraten (https://www.eijsden-margraten.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent beslist of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kiezen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Breusterstraat 27
 • 6245 EH, Eijsden-Margraten
 • Website: www.eijsden-margraten.nl
 • E-mailadres: info@eijsden-margraten.nl
 • Telefoonnummer: 0434588488

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Bemelen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw budget en situatie. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In het schema hieronder treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Bemelen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bemelen.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan bekend om een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere geschikte ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Bemelen binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Platinum of RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bemelen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bemelen verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie