Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harreveld

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Harreveld maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Via deze pagina bekijkt u waardevolle tips ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u online op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Oost Gelre.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1900 tot zo’n €8600, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Oost Gelre | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000

Kosten traplift Harreveld juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Harreveld. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.850 – €2.350halve dag
1 bocht€4.700 – €8.500€3.000 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €11.600€4.350 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.300€4.650 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Harreveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harreveld kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-harreveld-7135

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Harreveld voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.400 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oost Gelre via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oost Gelre. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oost Gelre (https://www.oostgelre.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model laten plaatsen die matcht met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Varsseveldseweg 2
 • 7131 BJ, Oost Gelre
 • Website: www.oostgelre.nl
 • E-mail: wmoloket@oostgelre.nl
 • Telefoonnummer: 0544378378

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Harreveld onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert u over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Het gros van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Harreveld.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Harreveld.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf goede traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Harreveld al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa & TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Harreveld is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Harreveld hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie