Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Corle

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Winterswijk Corle verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zelfstandig en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website leest u uitgebreide informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 9700, incl. installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Winterswijk | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Winterswijk Corle februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Winterswijk Corle. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €9.600€2.750 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.950 – €10.000€4.300 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €14.000€5.550 – €9.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Corle.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Winterswijk Corle kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-winterswijk-corle-7119

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Winterswijk Corle voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift laten installeren die rijmt met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mail: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Winterswijk Corle subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en informeert welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In deze tabel bekijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Winterswijk Corle.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Winterswijk Corle.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte producenten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Gerenommeerde montagepartners van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Winterswijk Corle binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Otolift & RecentLift verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Winterswijk Corle is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Winterswijk Corle verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 120 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie