Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Miste

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Winterswijk Miste maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina leest u handige informatie wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €2000 tot maar liefst €8200, inclusief plaatsing.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWinterswijk | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Winterswijk Miste mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.000 of meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Winterswijk Miste. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.300€1.550 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.100€2.850 – €6.600Dagdeel
2 bochten€6.250 – €10.400€3.850 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.600€4.750 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Miste.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Winterswijk Miste is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 55% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-winterswijk-miste-7109

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Winterswijk Miste voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift uitkiezen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mail: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Winterswijk Miste bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Winterswijk Miste.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met goede leveranciers van trapliften in Winterswijk Miste.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers beloven een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf populaire traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Minivator. Gerenommeerde dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Winterswijk Miste binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum of TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Winterswijk Miste is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Winterswijk Miste benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 110 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie