Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Huppel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Winterswijk Huppel maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker vindt u praktische beschrijvingen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de unieke werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €2150 oplopend tot 10000, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWinterswijk | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Winterswijk Huppel juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.150 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Winterswijk Huppel. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.750 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.500€2.850 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.800€4.500 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.500€4.900 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Huppel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Winterswijk Huppel is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-winterswijk-huppel-7105

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Winterswijk Huppel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift selecteren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mail: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Winterswijk Huppel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk merk/model past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Winterswijk Huppel.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Winterswijk Huppel.

Professionele merken
In uw regio zijn 5 geschikte producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele populaire traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Strobbe. Grote installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Winterswijk Huppel binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah + Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Winterswijk Huppel is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Winterswijk Huppel verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie