Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Winterswijk Kotten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Winterswijk Kotten maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker leest u handige gegevens omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Winterswijk.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1750 oplopend tot 8000, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Winterswijk | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7107
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Winterswijk Kotten juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.200 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Winterswijk Kotten. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.700 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.100€2.700 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.000€4.150 – €7.300Hele dag
Wenteltrap€8.300 – €12.600€4.650 – €9.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Winterswijk Kotten.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Winterswijk Kotten is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-winterswijk-kotten-7107

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Winterswijk Kotten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Winterswijk via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Winterswijk. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Winterswijk (https://www.winterswijk.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift aanschaffen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Balinkesstraat 4
 • 7101 DL, Winterswijk
 • Website: www.winterswijk.nl
 • E-mailadres: wmo@winterswijk.nl
 • Telefoonnummer: 0543543960

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Winterswijk Kotten zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk model in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Winterswijk Kotten.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Winterswijk Kotten.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf professionele leveranciers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf geschikte fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Platinum, Minivator, Triwa. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Winterswijk Kotten binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp + Smienk verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Winterswijk Kotten is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Winterswijk Kotten werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 105 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie