Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Steenenkamer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Steenenkamer biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina bekijkt u uitgebreide gegevens met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Voorst.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en plezante manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2200 & €9700, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Voorst | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7439
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Steenenkamer juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Steenenkamer. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.600 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.950 – €9.500€2.500 – €6.9001/2 dag
2 bochten€5.750 – €10.300€3.700 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.600€5.350 – €10.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Steenenkamer.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Steenenkamer kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-steenenkamer-7439

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Steenenkamer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Voorst door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Voorst. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Voorst (https://www.voorst.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift laten plaatsen dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kortenaerstraat 16
 • 7391 WR, Voorst
 • Website: www.voorst.nl
 • E-mailadres: wmoloket@voorst.nl
 • Telefoonnummer: 0571287766

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Steenenkamer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Steenenkamer.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Steenenkamer.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere betrouwbare producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een korte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele erkende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Heymer, Platinum, Triwa. Grote montagepartners van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Steenenkamer binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah & Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Steenenkamer is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Steenenkamer hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie