Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Okkenbroek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Okkenbroek biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite de trap op en af. Hieronder bekijkt u belangrijke informatie aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, de werking, de prijzen, de WMO en veiligheid. Tevens kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Deventer.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1950 tot wel €8800, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDeventer | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Okkenbroek juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Okkenbroek. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.750 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.150 – €8.500€2.700 – €6.300halve dag
Twee bochten€5.600 – €11.000€3.600 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.400 – €13.500€5.300 – €10.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Okkenbroek.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Okkenbroek kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-okkenbroek-7435

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Okkenbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer binnen de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Deventer. Burgers met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type kiezen die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mailadres: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Okkenbroek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen tonen en informeert welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Okkenbroek.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Okkenbroek.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 goede fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende professionele traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer. Grote aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Okkenbroek binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator + Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 2000.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Okkenbroek is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Okkenbroek hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 135 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie