Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Colmschate

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Colmschate kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige informatie betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de producten werken, de totale kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Deventer.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2450 tot zo’n €9000, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDeventer | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7429
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Colmschate juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 incl. montage.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Colmschate. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.550 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.600€3.400 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.000€4.100 – €7.7006 uur
Spiltrap€8.550 – €13.000€4.650 – €9.6006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Colmschate.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Colmschate kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-colmschate-7429

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Colmschate voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Deventer. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mailadres: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Colmschate subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere opties demonstreren en geeft aan welk soort lift aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Colmschate.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Colmschate.

Populaire merken
In ons land zijn meerdere populaire fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere erkende fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Colmschate binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare of RecentLift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Colmschate is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Colmschate verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 100 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie