Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Deventer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Deventer biedt uitkomst! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u op een veilige manier en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide gegevens over trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, een technische beschrijving, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Deventer.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 en €9700, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Deventer | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7418
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Deventer juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.700 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Deventer. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.650 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.850 – €9.000€3.200 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.800 – €10.200€3.700 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.900€4.550 – €9.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Deventer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Deventer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-deventer-7418

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Deventer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief montage. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Deventer. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift uitzoeken die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mailadres: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Deventer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u de populaire modellen demonstreren en vertelt welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Deventer.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Deventer.

Goede merken
In ons land zijn 5 professionele producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal populaire merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende dealers van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Deventer binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als ThyssenKrupp en RecentLift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Deventer is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Deventer hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 120 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie