Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Diepenveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Diepenveen biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en zonder moeite de trap op en af. Op deze website kunt u aan de slag met handige adviezen over trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Deventer.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en plezante manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2350 & €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Deventer | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Diepenveen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder vindt u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Diepenveen. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.100 – €8.800€3.450 – €5.200halve dag
Twee bochten€6.250 – €10.700€4.200 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €13.400€4.850 – €10.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Diepenveen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Diepenveen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-diepenveen-7430

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Diepenveen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap start bij €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Deventer. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mailadres: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Diepenveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen laten zien en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw wensen en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Diepenveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Diepenveen.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf bekende producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Grote installateurs van de genoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Diepenveen in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah of Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Diepenveen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Diepenveen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak fluctueert dat tussen de 105 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie