Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lettele

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Lettele kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u op een veilige manier en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker bieden wij handige tips m.b.t. trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Deventer.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een aangename manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1700 tot maar liefst €8000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Deventer | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7434
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Lettele juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief installatie.
 • Extra opties als een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Lettele. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.700 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.050 – €8.300€2.900 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.300€4.250 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.900€4.650 – €10.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lettele.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lettele kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lettele-7434

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lettele voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Deventer. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mail: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Lettele lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende modellen laten zien en adviseert welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Lettele.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Lettele.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere goede traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Bekende installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Lettele binnen een paar weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator + Strobbe verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Lettele is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lettele werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 130 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie