Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schalkhaar

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Schalkhaar kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u nuttige details betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de unieke werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en zonder moeite een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Deventer.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2250 tot wel €8300, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDeventer | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Schalkhaar juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400 incl. montage.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Schalkhaar. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.800 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.600€3.050 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €10.400€3.950 – €7.2001 dag
Spiltrap€8.200 – €13.200€4.700 – €10.2006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schalkhaar.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schalkhaar is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-schalkhaar-7433

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Schalkhaar voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Deventer. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift uitzoeken die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mailadres: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Schalkhaar bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen laten zien en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Schalkhaar.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Schalkhaar.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan bekend om een korte installatietijd en een goede service. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende bekende traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Betrouwbare montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Schalkhaar binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Minivator of Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Schalkhaar is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Schalkhaar benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie