Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bathmen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Bathmen biedt uitkomst! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze site treft u uitgebreide specificaties over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Ook kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Deventer.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1550 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDeventer | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Bathmen februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Bathmen. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.550 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.100€3.400 – €5.600halve dag
2 bochten€6.400 – €11.800€3.800 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.100€5.350 – €10.2001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bathmen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bathmen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-bathmen-7437

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bathmen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Deventer door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Deventer. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Deventer (https://www.deventer.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift laten plaatsen dat past bij uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Grote kerkhof 1
 • 7411 KT, Deventer
 • Website: www.deventer.nl
 • E-mail: info@socialeteamsdeventer.nl
 • Telefoonnummer: 140570

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Bathmen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Bathmen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Bathmen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren diverse bekende traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Bathmen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah + Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Bathmen is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bathmen werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie